16.8.10

Jean-Jacques Lequeu... la intimitat de l'aquitectura...


Jean-Jacques Lequeu naix a Rouen, França, el 14 de Setembre de l’any 1757, i mor el 28 de març de 1826. Va ser arquitecte, tot i que només es van arribar a construir dos edificis amb els seus dissenys, que encara avui es troben a la seua ciutat natal. Tal volta per la seua desenvolupada imaginació, sovint untada d’un erotisme científic i d’una pornografia harmoniosa i clàssica a la vegada, els seus projectes es van quedar en això; interessants estudis de disseny molt imaginatius, que podem veure en la Biblioteca Nacional de França, el que crec que és una sort.



Va estar preparant un llibre sobre arquitectura durant molt de temps, Architecture Civile, que no va arribar a publicar. I sembla ser que era un home a qui tot li despertava curiositat i qui de tot s’atrevia a escriure i a reflexionar. 
 

Té un esperit semblant al de Leonardo, també amb eixe caràcter d’observació i anàlisi científic. Tot i això, a mi me fa pensar que alguns del seus dibuixos encara ruboritzarien a certa gent.. per exemple aquest dibuix d’una monja amb un mugronet a l’aire…

Precursor del surrealisme, i d’una gran precisió en el dibuix no podíem oblidar-nos d’ell…

 no té un aire a René Magritte???


No hay comentarios:

Publicar un comentario