16.8.10

La responsabilitat en el dibuix... Acupuntura i medicina xinesa.


No en sé massa de medicina xinesa ni d’acupuntura, però bé que m’intriga des de fa alguns anys. Una cosa que me genera simpatia de la medicina xinesa és que a diferència de la medicina occidental el metge no va preguntant al malalt què li passa, sinó que per mig de l’observació i l’anàlisi va descobrint quina és la malaltia que ha de tractar.   


També sembla ser que la medicina xinesa busca l’origen de la malaltia per anar a l’arrel del problema, i no va tapant ferides, i adormint senyals que el nostre propi cos ens dona perquè estem alerta a alguna cosa que hauríem de canviar en la nostra manera de viure. 

 

D’una altra banda, els dibuixos xinesos dels tractats de medicina i d’acupuntura tenen un punt tranquil·litzador. Tots eixos punts i totes eixes línees, ells tan concrets i elles en llocs tan determinats, sembla que van a facilitar al metge a localitzar en el nostre cos els punts exactes per punxar-los i fer fora la malaltia. Dona ganes que et claven agulletes en tots i cada un dels punts, per si de cas.




El que jo em pregunte és si aquestos dibuixos els feien artistes o metges... I m’ho pregunte perquè ací un mil·límetre amunt, un mil·límetre avall si té la seua importància... Quina responsabilitat... 


No hay comentarios:

Publicar un comentario